"Як врятували дельфінів"

Наталя ЗВОРИГІНА
5 липня 2011

НАДЗВИЧАЙНА СИТУАЦІЯ. Бійці МНС запобігли загибелі чотирьох циркових дельфінів у Бердянську. Дельфінарій, розміщений на в’їзді на Бердянську косу, вже став своєрідною візитівкою курортного містечка. Улюбленці публіки — чотири дельфіни, які тут виступають, — здобули заслужену популярність і стали справжніми зірками. Тож бердянці і гості міста щиро вболівали за їх долю і життя, коли у дельфінарії трапилася надзвичайна подія. На верхньому рівні 5-метрового заввишки басейну, в якому саме і перебувають дельфіни, у боковій стінці порушилась гідроізоляція та утворилась 30-сантиметрова тріщина. Вода стала виливатися з басейну зі швидкістю 80 кубометрів на годину. Працівники дельфінарію незчулися, як рівень води у басейні впав на 1 метр.

Співробітники самотужки наповнювати басейн водою і забезпечити дельфінам необхідний для життєдіяльності об’єм не змогли, бо в літній період тиск води у водоводі дуже низький.

— Керівництво дельфінарію звернулось по допомогу до служби порятунку «101», — розповіла власкору «Урядового кур’єра» помічник начальника ГУ МНС України в Запорізькій області, підполковник Юлія Баришева. — За допомогою пожежного насосу бійці МНС наповнювали водою басейн, поки ліквідували тріщину. Таким чином загрози життю дельфінів вдалося уникнути.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua