"Як з асфальту вийшов… пшик"

Владислав КИРЕЙ
25 сiчня 2012

ЕХ, ДОРОГИ… Сніг, який укрив черкаські вулиці, аж ніяк не зміг приховати вибоїн, які, ніби після великого бомбардування, зрешетили проїзну частину. Нецензурна лайка багатьох водіїв — ось що можна почути після пересування міськими шляхами. А обіцянки міського голови Сергія Одарича нарешті відремонтувати дороги поки що увінчалися тільки… пшиком. Адже й та незначна робота, яку зроблено для поліпшення дорожнього покриття, виявилася у багатьох випадках низькоякісною.

Як заявив недавно міський голова, міськвиконком не збирається платити підрядникові, який виконував дорожні роботи на вулицях Одеській, Котовського, Ільїна та Хрещатику. А це майже 2 млн грн. Дефекти, виявлені після виконання робіт, перевірить лабораторія з Києва. Однак і без експертизи зрозуміло: асфальт укладали з порушеннями технології. 

Є претензії й до фірми, яка займалася ремонтом центральної вулиці Шевченка. Як виявилося, робітники «забули» встановити профіль, яким вода мала би стікати у напрямку зливових решіток стічної каналізації. До того ж, зафіксовано укладання «холодного» асфальту (менше норми 170 градусів) на вул. Котовського.

Ремонт основних транспортних магістралей міста розпочався наприкінці минулого року за кошти, одержані від випуску муніципальних облігацій. Цінних паперів випущено на 60 млн грн.

Нині замість того, щоб порадувати городян відмінно зробленим ремонтом, працівники міськвиконкому інформують громадськість про допущені прорахунки, намагаються зіпхнути все на недисциплінованих ремонтників, нарікають на різні порушення технології. Але черкасцям виправдання й обіцянки відшкодувати завдані збитки за рахунок винних зовсім не потрібні. Вони не тільки платять податки, а й допомогли міській владі викупити муніципальні облігації. Зрештою, терпляче їздять розбитими дощенту дорогами, сподіваючись, що нарешті їх відремонтують. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua