"Як зробити невеличку квартиру більшою"

13 листопада 2015

Настав час, і ви вирішили, що жити так далі не можна і потрібно щось змінювати в інтер’єрі квартири, щоб не було так тісно і ви зайвий раз не зачіплювалися за кут комода. Без ремонту, заміни і перестановки меблів тут не обійтись. І щоб не робити помилок, пропонуємо підбірку порад від відомих світових дизайнерів інтер'єру, як правильно організувати простір у маленькій квартирі, щоб вона здавалася вам і вашим друзям візуально більшою і красивішою.

1. Обираємо колір стін і меблів

Щоб мала кімната стала візуально більшою, потрібно дотримуватися тільки одного правила – підібрати однаковий колір для стін і меблів.

Особливо це стане помітним, якщо колір світлий.

Коли кімнатні меблі в одному тоні зі стінами, вони перестають привертати увагу. На вигляд кімната порожня в хорошому сенсі й не захаращена. При цьому кількість меблів може залишитись такою, якою і була: немає потреби чимось жертвувати.

2. Зони

Ще одна рекомендація для маленьких квартир: ділити кімнати на зони. Ми всі змушені робити те, що так ненавидів і чого боявся професор Преображенський, – їжу вживати у спальні. Загалом поєднувати. Кожна кімната у вашій квартирі виконує кілька функцій. Так-от, порада надзвичайно проста, але досить ефективна: розділіть кімнату на кілька зон.
Тобто не потрібно робити те, до чого всі звикли, – не варто всі меблі розпихати по кутках.

Потрібно візуально розділити кімнату на квадрати. У місці, де ви любите читати, краще поставити крісло (можна спиною), лампу, журнальний столик. Окремою зоною може бути умовна «їдальня» і так далі. Не варто залишати центр порожнім. Навпаки, потрібно використовувати простір кімнати цілком. Таким методом кімнату також можна зробити візуально більшою.

Шафа-купе заховає ваші речі і не "з'їсть" житлову площу. Фото надане авторм

3. Шафи

Вічна проблема маленьких квартир – нікуди дівати речі. Постійно з'являється те, що доводиться закидати на шафу. Тут, власне, два правила.Перше з них якраз про цю радянську звичку закидати речі на меблі. У жожному разі не потрібно робити цього. Будь-яка комфортна і симпатична кімната після цього перестає бути такою, коли на шафі щось лежить.

До речі, якщо зібралися міняти шафу, то краще замовляти шафу-купе в вітальню до самої стелі.

Високі шафи можуть вмістити більше речей, при цьому все буде дуже охайним і доглянутим, а головне (хоч би як вам цього хотілося) відпаде фізична можливість закидати речі на шафу. Тобто ви не зможете зробити свою квартиру негарною. Друге правило ще простіше: завжди купуйте меблі з подвійним призначенням.

Тобто якщо є вибір між простим диваном і диваном, під сидінням якого є ящик, потрібно брати другий.

Навіть стіл (звичайний) може перетворитися на сховище, якщо постелити на нього велику скатертину, яка з усіх боків доходить до підлоги. Так цілком без особливих витрат у вас може з'явитися приховане від очей місце, де можна тримати що завгодно.

4. Радикальні ідеї

Не бійтеся сміливих рішень. Надивившись американських серіалів, багато хто вже давно об’єднує ванну з туалетом, а кухню з вітальнею. Причому не можна сказати, що це дає нехороші результати. Навпаки.

Але озирніться навколо: можливо, у квартирі є стіни, яких можна позбутися, щоб створити більше вільного простору.

Наприклад, якщо крім вас у квартирі ніхто не живе, чому не можна об'єднати ванну з кімнатою? Таке рішення, звичайно, трохи радикальне і не всім до смаку, але це дуже популярний спосіб, особливо для тих, хто страждає від нестачі місця і страшних цін на нерухомість.

5. Нежитлові приміщення

Темні кімнати, балкони і особливо коридори. Перестаньте ставитися до всіх цих частин свого крихітного житла як до місць для зберігання лиж та інших речей, якими ви не користуєтеся місяцями або роками. Особливо страшні всі ці кути в тих, у кого немає дачі. Ось туди це все варто завезти.

Головний секрет коридора (або заскленого балкона) такий: варто зробити там невелике місце для сидіння, і кімната одразу стане привітнішою.

Маленьке крісельце на балконі або пляжний стілець. Табурет з вузькою стільницею в коридорі - і все, тепер це більше не безлюдна частина вашої квартири, а цілком функціональна.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua