"Які галузі української економіки привабливі для інвесторів?"

25 квiтня 2012

ІНВЕСТИЦІЙНИЙ КЛІМАТ. Найбільш перспективною галуззю економіки України є сільське господарство. Таку думку під час прес-конференції у медіа-холі УНН висловив економічний експерт Олег Устенко.

Експерт пояснює це тим, що населення Землі зростає, а Україна має достатній потенціал для того, щоб стати однією з провідних країн із забезпечення населення планети харчами.

На думку експерта, інвестиційний потенціал сільського господарства України досить високий.

На друге місце за інвестиційним потенціалом О. Устенко поставив все, що стосується енергоефективності, на третьому місці все, що стосується імпортозаміщення, особливо у машинобудуванні.

«Крім того, колосальний інтерес становить все, що стосується харчової переробки. І загалом, враховуючи достатньо високу кваліфікацію кадрів інтерес може становити ІТ-індустрія» - зазначив він.

Водночас фінансовий аналітик Ерік Найман на перше місце, серед галузей цікавих для інвесторів назвав енергетичну, на другому – харчову промисловість, на третьому місці – ІТ-індустрію.

Загалом у питанні привабливості сільського господарства та харчової промисловості з ними погоджується і економічний експерт Олександр Охріменко, водночас він зазначає, що у багатьох секторах цих галузей вже все поділено.

«Що стосується птиці то там вже нічого робити – монополізація, що стосується молока – ще так-сяк, а ось, що стосується свинини - теж нічого робити. Ще залишається вирощення великої рогатої худоби – можна, але тут є питання, адже як виявилося Україна, з точки зору природних умов, не дуже підходить для вирощення великої рогатої худоби. Ось харчова переробка – цікаво, але вона знову ж таки вся поділена. Хлібобулочна галузі – мертва монополізація, вас просто викинуть», - зазначив він.

Водночас О. Охріменко зазначив, що на межі галузей, на суміжних проектах можливі інвестиції, зокрема можливі інвестиції у виробництво устаткування для харчової промисловості.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua