"Який сон – таке й життя"

30 листопада 2012

ПРОБЛЕМИ ЗІ СНОМ. Це дослідження проливає світло на причини хронічної втоми. Причина в тому, що у деяких людей під час сну дихання зупиняється на кілька секунд. За даними дослідження, від цього страждають у європейських країнах до 5% населення.

У дорослих причина цієї недуги – мязова: горловина розслабляється і перешкоджає циркулюванню повітря та диханню. Щоразу, коли відбувається зупинка дихання, рівень кисню в крові знижується, і це зниження кисню викликає коротке пробудження, внаслідок чого відбувається порушення сну.

Як зарадити цьому? Дуже просто: вдягати на ніч маску, підключену до спецільної машини, яка штучним чином нагнітає повітря у легені, буквально «змушуючи» пацієнта дихати.

Наслідки, пов’язані із цим захворюванням, можуть бути доволі серйозні: інсульт, біль голови, серйозні порушення сну, і заторкнути вони можуть не лише дорослих. Пятирічна дівчинка на імя Талія cтраждає на ту саму недугу.

У дітей причиною проблеми переважено часто є збільшені мигдалини. У Талії їх видалили два тижні тому. Відтоді вона почувається значно краще, стала енергійшою і активнішою.

 Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua