"Якість пального гарантуватиме технічний регламент"

3 квiтня 2012

КОНТРОЛЬ. На ринку світлих нафтопродуктів близько 30% бензинів автомобільних та  дизельного пального — неякісні. Про це повідомив на брифінгу заступник міністра економічного розвитку і торгівлі —  керівник апарату Володимир Павленко.

Він поінформував, що робоча група Держспоживінспекції перевірила технічні умови на бензини моторні, дизельне пальне та їх компоненти і встановила, що всі вони не відповідають встановленим вимогам.

Неякісне пальне на АЗС має скоро відійти у минуле. Фото Олександра ЛЕПЕТУХИ

«Одним із джерел неякісної продукції на паливному ринку є виготовлення моторного пального за технічними умовами. На відміну від державних стандартів, які мають чітко зафіксовані характеристики, технічні умови дозволяють виробникам займатися «творчістю». За рахунок різних присадок та добавок вони отримують нестандартне пальне», — сказав Володимир Павленко. Тому на виконання доручення уряду в березні цього року Мінекономрозвитку своїми наказами анулювало державну реєстрацію 66 технічних умов на бензини автомобільні, дизельне пальне та їх компоненти. При цьому посадовець запевнив, що підхід Мінекономрозвитку в питанні анулювання держреєстрації технічних умов був однаковим як до технічних умов на звичайне пальне, так і на пальне підвищеної якості.

Заступник міністра повідомив, що у квітні буде затверджено технічний регламент щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного та суднового пального, топкового мазуту. При цьому він заперечив можливість негативних наслідків на ринку нафтопродуктів через анулювання реєстрації технічних умов.

Проблема державної реєстрації технічних умов стосується не лише нафтопродуктів, а й усіх видів товарів. Тому, як зазначив заступник міністра, вже цього року будуть внесені зміни до Закону України «Про стандартизацію», серед яких і скасування реєстрації технічних умов, повідомляє  прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua