"Якість перетворень залежить від виконавців"

19 травня 2012

МЕТА

Тільки системний підхід забезпечить своєчасне впровадження реформ і модернізацію всіх сфер життя країни

Міністерства та відомства повинні забезпечити повне і своєчасне впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр Валерій Хорошковський під час останнього засідання уряду.

Він зазначив, що впродовж поточного року Кабмін зосередив свої основні зусилля на продовженні розпочатих Президентом ще у 2010 році системних реформ — бюджетної, податкової, регуляторної, адміністративної, перетворень у будівельній галузі, охороні здоров’я та освіті, системі надання пільг тощо.

Головною метою цих заходів має стати полегшення ведення бізнесу, створення сприятливих умов для справедливої і якісної конкуренції, притоку інвестицій та модернізації економіки, нарощування темпів економічного зростання, підвищення доходів населення, забезпечення надання громадянам якісних послуг освіти, культури, охорони здоров’я.

«Аналіз проведеної роботи за березень—квітень показує, що Національний план дій на 2012 рік із впровадження Програми економічних реформ на 2010—2014 роки виконується повільно і не у повному обсязі. Складається враження, що не всі відповідальні виконавці зрозуміли актуальність цього питання і не забезпечили необхідну результативність та якість у своїй роботі», — заявив Валерій Хорошковський. Причину такої ситуації він убачає у відсутності системної роботи, а також часом у формальному та безвідповідальному ставленні до справи, повідомляє прес-служба першого віце-прем’єр-міністра. 

Запровадження ж саме системної роботи є ключовою умовою якісної та вчасної реалізації намічених планів. «Якщо кожен виконавець заходу матиме власний план-графік виконання завдання, у нас не буде такої низької результативності в роботі, яка знижує ефективність спільних дій та заважає швидким і якісним перетворенням в економіці і суспільстві», — наголосив Валерій Хорошковський. Він також переконаний, що запровадження персональної відповідальності виконавця за доручену ділянку роботи сприятиме підвищенню виконавчої дисципліни. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua