"Якщо у вас зберігся чек, товар можна повернути протягом двох тижнів"

3 лютого 2016

Після того як людина відкрила для себе дивовижні властивості глини, вона стала використовувати цей матеріал не лише для будівництва, а й для оздоблення осель та виготовлення предметів культу і побуту. Хто був родоначальником цього широкопрофільного промислу, який згодом став справжнім видом мистецтва, сьогодні важко сказати.

Приміром, винайдення кахельної плитки історики приписують Стародавньому Риму (в Х столітті її використовували для оформлення храмів, а невдовзі й для оздоблення будинків аристократів). Однак не пізніше римлян, якщо не набагато раніше, зважаючи на досягнення трипільської культури, глину освоїли наші предки. Принаймні у княжу добу (Х - ХІІІ століття) керамічне виробництво стадо мистецьки довершеним і перетворилося у високохудожній промисел. Окрім посуду небувало досконалою стала технічна кераміка для будівельних потреб: цегла, плитки, кахлі, архітектурні деталі та орнаментика, нерідко полив'яні.

Сьогодні, зібравши всі унікальні особливості виробництва кахельної плитки, і доповнивши їх інноваційними розробками, споживачам пропонують таке розмаїття продукції, що очі розбігаються.  Нині можна вибрати плитку різних кольорів і відтінків, різних розмірів і призначення (для внутрішнього і зовнішнього облицювання, для підлоги), з глянцевою, полірованою, матовою поверхнею. Товар від найвідоміших фірм з усього світу високої якості, міцний, з тривалим терміном експлуатації.

В якості товарів також не доведеться сумніватися:на них є гарантія, перевірка комплектності та відсутність дефектів у виробі відбувається у присутності покупця й до того ж, на сторожі інтересів клієнтів – Закон України «Про захист прав споживачів», який є обов’язковим до виконання. Згідно з ним можна повернути протягом двох тижнів навіть якісний товар, якщо він не підійшов з якихось причин. Але лише в тому розі, якщо він неушкоджений і зберігся товарний чек.

Михайло ПРИЩЕПА
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua