"Якщо вийшов з ладу генератор чи стартер?"

18 травня 2016

Лагодити власне авто багато водіїв намагаються самостійно. Однак якщо потрібно усунути проблему з електрообладнанням свого «чотириколісного друга», власноруч зробити ремонт досить складно. Адже для цього потрібне спеціальне обладнання і пристосування. Та й навички і знання мають бути відповідними, фаховими.

Натомість професійне обслуговування чи ремонт стартерів, генераторів, турбін та кондиціонерів пропонують інтернет-магазини агрегатів і комплектуючих. Тут вам допоможуть вирішити проблему в найкоротший термін, до того ж фахівці продіагностують і проведуть профілактику всіх робочих деталей автомобіля. Ця ж компанія пропонує за найвигіднішими цінами купить генератор в Києві, а також придбати чи відновити стартер. Такі інтернет-магазин дозволяють дешево придбати десятки тисяч найменувань автомобільних агрегатів та комплектуючих за цінами виробника, а також надасть послуги з бюджетного ремонту автомобіля.

Коли ж потрібно купити генератор, а коли варто придбати стартер? Насамперед при проблемах з електрикою в авто перевіряють стан акумулятора. Якщо батарея вийшла з ладу, машина не заведеться. При цьому не варто вмикати стартер більш ніж на п’ять секунд, адже на тривалу роботу він не розрахований. Інакше ви перегрієте стартер, ізоляція розплавиться і відбудеться замикання. Також під час тривалого вмикання зношуються деталі агрегату й він виходить з ладу.

Якщо ж акумулятор в нормі, але зарядка не відбувається? У цьому випадку потрібна професійна діагностика причини неполадки: перевірка стану батареї, підшипників всіх контактів та проводів. Лише після повного розбирання стартера чи генератора досвідчений механік може зробити висновок про стан зношення механізму, потребу в заміні тих чи інших деталей. Іноді відновлення всіх несправностей агрегату вартує дорожче від нового приладу – у такому випадку фахівець підкаже, як краще вчинити. Тому не варто вичікувати до останнього, поки автомобіль заглохне і його неможливо буде завести. При вчасному зверненні на станцію технічного обслуговування ваш транспортний засіб ніколи вас не підведе.

Олег ІВЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua