"«Яндекс» запустив сервіс навігації для автомобілістів "

13 березня 2012

АНТИПРОБКОВИЙ СЕРВІС. Найбільша російська інтернет-компанія «Яндекс» запустила сервіс «Яндекс.Навігатор». Додаток для мобільних телефонів і планшетів, які працюють на базі операційної системи «Андроїд» і «Еппл», було представлено сьогодні на прес-конференції в Москві.

За словами керівника мобільного напряму «Яндекс» Тиграна Худавердяна, при створенні нового сервісу для автомобілістів використовувався досвід таких популярних сервісів компанії, як «Яндекс.Карти» і «Яндекс.Пробки». «Наразі компанія має детальні карти 520 міст Росії та України, всі вони будуть доступні на» Яндекс.Навігаторі», - зазначив Худавердян. Крім того, «Яндекс» «вміє» знаходити на карті 2 500 000 найменувань міських об'єктів, таких як автозаправки, кінотеатри, кафе, магазини.

Сервіс «Яндекса», за словами розробників, відрізняється від традиційних автомобільних навігаторів простим інтерфейсом і оперативністю оновлення карт. «Як тільки інформація оновлюється, вона відразу з'являється у навігаторі», - пояснив Худавердян.

«Навігаційний додаток «Яндекса» пропонує автомобілісту варіанти маршрутів до пункту призначення, у тому числі в об'їзд пробок, і вказує час у дорозі. Як і в звичайних навігаторах, в додатку передбачено голосовий супровід. Якщо автомобіль відхиляється від маршруту, навігатор відразу ж його перебудовує.

На відміну від звичайних навігаторів, які отримують сигнал про місцезнаходження автомобіля з супутника, додаток «Яндекс.Навігатор» працює в мережах стільникового зв'язку. За словами Худавердяна, плата за мобільний інтернет при використанні програми буде мінімальною, сам додаток безкоштовний. «Основний трафік, який споживається, припадає на скачування карти», - сказав представник «Яндекса». У майбутніх версіях програми, за його словами, буде можливість один раз цілком скачати карту Москви в телефон, а потім платити лише за оновлення інформації про пробки.

© ИТАР-ТАСС. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua