"Японський супер принтер друкує 152 сторінки в хвилину"

13 серпня 2012

ПРИНТЕР-РЕКОРДСМЕН. Японська компанія Kyocera Corp оголосила про створення найшвидшого струменевого принтера в світі, здатного досягати швидкості друку до 152 сторінок в хвилину.

Основною родзинкою принтера є його друкуюча головка. Як і у звичайних струменевих принтерів, її роздільна здатність становить 300dpi. Але тут передбачений одночасний друк із двох сторін аркуша. У нових принтерах по листу фактично переміщується не одна друкуюча головка, а дві. Це дозволяє пристрою у режимі чорно-білого друку досягати такого видатного показника.

Здвоєна друкуюча головка виконана на одній базі і споживачам не треба буде купувати 2 комплекти чорнил для принтера. Ширина голівки становить 112 мм, що робить її найбільшою в світі.

При цьому розробники кажуть, що рухомих частин, які найчастіше стають причиною поломки, у нового пристрою не більше, ніж у звичайного струменевого принтера.

Нова головка може друкувати в двох кольорах. При цьому, тут були використані спеціальні ультразвукові технології, аби при друці на папері кольори не змішувались, і якість відбитку залишалася стабільно високою навіть у режимі надшвидкісного друку.

Поки новий принтер доступний тільки у самій компанії, а на ринок він надійде лише за рік.

ICTV



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua