"Є гроші на «Доступне житло»"

22 вересня 2012

ПОЗИЦІЯ. Проектом Державного бюджету на 2013 рік передбачено майже 8 млрд грн на компенсацію відсоткових кредитних ставок за житловими програмами. Про це Прем’єр-міністр Микола Азаров повідомив у прямому ефірі програми «Іспит для влади». Йдеться, зокрема, і про здешевлення кредитів, на які передбачено 1 млрд грн», — сказав глава уряду. Він також запевнив громадян, що програма «Доступне житло» матиме розвиток і наступного року. 

Уряд планує вийти на рівень забезпечення кредитами на житло до 100 тис. громадян у недалекій перспективі. Це дасть змогу років через 5—10 розв’язати житлові проблеми.

Говорив він і про те, що держава й сільськогосподарські виробники повинні співпрацювати в питанні соціального розвитку в селі: «Ми приділяємо дуже серйозну увагу розвитку села. Попри складний рік для сільського господарства в кліматичному плані, ми отримали досить непоганий врожай зернових. Почали зростати доходи в сільськогосподарських виробників. Є позитивні результати у тваринництві, рослинництві, будівництві овочесховищ, логістичних центрів тощо».

За його словами, розвиток сільського господарства вимагає дедалі більшої уваги до соціального розвитку села, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. «Ми повинні знайти механізм, який би відновив у селі фельдшерсько-акушерські пункти, школи, будувати дороги, налагоджувати транспортну інфраструктуру», — наголосив Микола Азаров. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua