"«Єдине вікно» потребує прискорення"

5 сiчня 2013

ВИМОГА. У всіх великих обласних центрах та містах створено 103 центри надання адміністративних послуг для отримування їх за принципом «єдиного вікна». На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час першого в цьому році засідання Кабінету Міністрів. Він доручив прискорити цю роботу, відповідальність за яку покладено на віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула.

З 1 січня 2013 року припинено надання низки платних адміністративних послуг. Наприклад, відомості до реєстрів та інших інформаційних баз адміністративних органів вносяться безплатно, запроваджено автоматизований доступ до необхідної для надання адміністративних послуг інформації. Запроваджено й пілотний проект Єдиного державного порталу адмінпослуг, забезпечення електронного обігу документів, що використовуються для їх надання, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

За словами Миколи Азарова, коли система запрацює повністю, отримання різних довідок та виписок, яке раніше займало тижні й місяці, стане справою кількох годин чи навіть хвилин. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua