"Єдинщикам електронка до вподоби"

Світлана ГАЛАУР
26 лютого 2013

ПОСЛУГА. Дедалі більшої популярності серед платників податків на Харківщині набирає дистанційна звітність, яка дає змогу заощаджувати час. Нині підприємці регіону отримали майже 13 тисяч безкоштовних електронних ключів від податкової. Як поінформували в ДПС України в Харківській області, розповсюдження послуги зумовлено передовсім зручністю такого комунікаційного сервісу. Отож цього року відкрилися ще п’ять додаткових пунктів реєстрації користувачів, і доступ до системи електронного звіту значно розширився.

Новими клієнтами відділів реєстрації у січні цього року стали, за підрахунками податківців, понад три тисячі осіб. Відповідно зросли і показники рівня надання платниками звітності через Інтернет. Якщо, наприклад, торік у грудні податкову звітність щодо ПДВ в електронному вигляді надавали 90% платників області, то в січні 2013-го — вже 98%.

Свою звітність електронкою направляє значна частина платників податку на прибуток. Але найпомітніша динаміка зростання рівня подачі звітності в електронному вигляді з єдиного податку — з 19% до 46%.

Обнадійливі й прогнози аналітиків ДПС у Харківській області. За їхніми розрахунками, кількість суб’єктів господарської діяльності регіону, які використовуватимуть систему подачі електронної звітності, збільшиться до кінця року принаймні до 85%. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua