"Єгипет: парламенту вже нема, президента ще не обрали"

15 червня 2012

ПОЛІТИЧНА КРИЗА. За дві доби до початку другого туру президентських виборів в Єгипті, Конституційний суд розпустив парламент країни. Законодавчий орган, в якому переважали помірковані ісламісти, обрали менш ніж півроку тому. Конституційний суд Єгипту також визнав недійсним закон про політичну ізоляцію високопосадовців, що служили старому режимові.

«Епоха політичного зведення рахунків закінчилася. Пристосування законів чи використання національного статусу для досягнення цілей однієї групи проти особи чи іншої групи тепер зникло назавжди», – заявив Ахмед Шафік, останній прем’єр Єгипту епохи Хосні Мубарака та нинішній кандидат в президенти.

Інший кандидат в президенти від ісламістів Мохаммед Мурсі заявив, що поважає рішення Конституційного суду про розпуск парламенту. Утім, проти фальсифікацій у другому турі президентських виборів «Брати-мусульмани» обіцяють підняти нову революцію:

«Ми продовжимо нашу подорож і будемо уважно стежити, щоб не трапилися шахрайства. Наслідком буде революція проти злочинців, революція проти тих, хто захищає злочинців. Революція триватиме, поки мети повстання 25 січня не буде досягнуто».

«Рішення Конституційного суду визнати нелегітимно обраними третину депутатів парламенту стосується також верхньої палати – Шури. Воно повністю паралізує усю законодавчу владу в Єгипті напередодні президентських виборів і ще більше поглиблює політичну кризу», – передає з Єгипту кореспондент euronews.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua