"ЄС – Білорусь: війна дипломатів"

29 лютого 2012

«ЧОРНИЙ СПИСОК» ЄС. Білорусь та Європейський Союз розпалюють дипломатичну війну. ЄС вирішив відкликати з Мінська послів усіх 27 країн-учасниць. Перед цим Мінськ вчинив те саме зі своїми постійними представниками в Брюсселі та Польщі. Криза у стосунках між Мінськом і ЄС виникла після запровадження нового пакету санкцій проти Білорусі. Він включає замороження рахунків та обмеження на пересування Європою низки білоруських суддів та посадовців, яких звинувачують у порушенні прав людини.

«Це остання диктатура та диктатор в Європі. Ми не дозволимо, щоб нас залякували такими діями проти європейських інституцій чи якоїсь з країн-учасниць блоку. Ми не дозволимо іншим розєднати нас. Диктатор дурить самого себе, коли думає, що може нас роз’єднати» – каже німецький міністр закордонних справ.

Запроваджуючи санкції, Європейський Союз каже, що намагається припинити переслідування та арешти білоруської опозиції. Загалом в «чорний список» ЄС входять вже 230 представників білоруської влади, у тому числі президент Лукашенка. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua