"ЄС готовий до інтенсивної співпраці"

22 грудня 2012

ПОЗИЦІЯ. Під час зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова з депутатом Європейського парламенту, головою комітету Європарламенту у закордонних справах Ельмаром Броком були обговорені перспективи розвитку відносин між Україною та Європейським Союзом в контексті Резолюції Європарламенту, прийнятої 13 грудня 2012 року.

Глава уряду підкреслив, що Україна розглядає Резолюцію Європейського парламенту як сигнал відкритості до подальшого поглиблення двостороннього співробітництва й готовності підтримати нашу державу в реалізації реформ. Микола Азаров підтвердив відданість України спільним з ЄС цінностям, зобов’язанням щодо зміцнення демократичних стандартів, поваги до верховенства права та прав людини, забезпечення незалежності правосуддя.

У свою чергу представник Європейського парламенту наголосив на готовності підтримати Україну у проведенні політичних та економічних реформ, спрямованих на досягнення європейських стандартів. Ельмар Брок додав, що найголовнішим на сьогодні є те, що ЄС готовий до інтенсивної спільної роботи, метою якої має стати підписання між Україною та Євросоюзом Угоди про асоціацію.

Він передав Миколі Азарову документ, підготовлений за результатами засідання міністрів закордонних справ країн-членів ЄС, які представляють Європейську народну партію. Сторони також високо оцінили роботу Місії Європарламенту в Україні «Квасьнєвський — Кокс» та висловили думку про необхідність продовження її діяльності, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua