"ЄС хоче допомогти Києву з реформами "

19 сiчня 2016

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ обговорила допомогу Україні у проведенні необхідних реформ.  Під час зустрічі глав зовнішньополітичних відомств, яка пройшла вчора у Брюсселі, обговорювали не лише перебіг виконання мінських домовленостей, а й надання Україні допомоги від ЄС. Про це журналістів повідомила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні, повідомляє Укрінформ. За словами верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики, допомога  Києва на сьогодні дуже важлива з огляду на дії зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом: «Ми повинні докласти всіх зусиль і гарантувати, що українці матимуть результат».

У зустрічі «Україна+Група друзів України в ЄС», яка відбулася в межах саміту Ради ЄС, узяв участь  міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він обговорив з європейськими колегами розвиток ситуації на сході України,  перспективи запровадження безвізового режиму з ЄС та початку імплементації угоди про зону вільної торгівлі, повідомляє прес-служба МЗС.  Павло Клімкін закликав Федеріку Могеріні забезпечити широку присутність європейських дипломатів на підсумковому засіданні суду у справі української льотчиці та народного депутата України Надії Савченко, яку незаконно утримують у тюрмі на території Росії.

Павло Клімкін під час перебування у Брюсселі зустрівся з данським колегою Крістіаном Єнсеном і повідомив його, що дискусії з Росією про проведення справжніх виборів на Донбасі немає. Павло Клімкін нагадав про щоденні факти обстрілів у зоні конфлікту з боку бойовиків, збройні погрози на адресу спостерігачів ОБСЄ, перешкоджання їхній діяльності на кордоні з Росією та інших територіях у регіоні.

Крістіан Єнсен висловив переконання, що Україна виконала більшість мінських домовленостей. «Дуже важливо, щоб Україна повернула контроль над своїми кордонами, щоб зброю вивели з регіону, тому Росія повинна виконувати свої зобов’язання», — наголосив данський міністр. 

Відділ новин 
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua