"ЄС не полишить наші реформи напризволяще"

26 вересня 2015

Вищі особи держави приділили належну увагу робочому візиту до України  Комісара ЄС з питань юстиції, прав споживачів та гендерної рівності Вєри Юрової. Так, Президент Петро Порошенко окреслив ситуацію навколо мирного врегулювання на Донбасі й виконання мінських домовленостей. Він укотре звернув увагу керівництва ЄС на небезпеку, яку становлять для мирного врегулювання наміри провести фейкові вибори на окупованих територіях.

Серед пріоритетів своєї діяльності глава держави назвав боротьбу з корупцією, реформування судової системи, впровадження конституційних змін. Петро Порошенко запевнив, що рішуче налаштований на проведення конституційної реформи, зокрема щодо радикальних змін у судовій системі. Президент відзначив важливість оцінки європейськими експертами з Венеціанської комісії законопроектів з конституційних змін і судової реформи.

Вєра Юрова позитивно оцінила останні кроки української влади у впровадженні антикорупційної політики, зокрема створення Національного антикорупційного бюро, повідомляє прес-служба Президента. А глава держави підкреслив важливість проведення майбутніх місцевих виборів в Україні та окремо відзначив роль жінок у процесах ухвалення рішень та виборах загалом. «Ми повністю підтримуємо зусилля Європейського Союзу у формуванні нового бачення і перспективи розширення прав і можливостей жінок як чинник, що створює умови для сталого розвитку з урахуванням нових тенденцій у світі», — наголосив Петро Порошенко.

Свою точку зору на поточний стан співпраці з європейськими інституціями висловив і Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Він подякував Європейському Союзу за значну підтримку нашої держави в реформуванні сфери юстиції, правоохоронних органів та судової системи, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. Комісар ЄС висловила тверду підтримку діяльності вітчизняного уряду з вирішення найнагальніших завдань в антикорупційній політиці, здійсненні повномасштабної реформи судочинства, правоохоронної системи. Вєра Юрова запевнила у готовності Європейського Союзу до якнайтіснішої співпраці в означених галузях.

Під час розмови особливу увагу було приділено розширенню можливостей залучення відповідної фінансової та експертної допомоги від ЄС.  

Михайло ЮРЧЕНКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua