" ЄС виділяє 2 млрд євро на проекти за програму «Східного партнерства»"

4 жовтня 2011

КОШТИ. На реалізацію різноманітних проектів за програмою «Східного партнерства» до 2013 року ЄС виділяє майже 2 млрд євро. Про це повідомив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський кореспонденту УКРІНФОРМу.

«Йдеться майже про 2 млрд євро в цьому бюджеті (до 2013 року ─Ред.), а в наступному бюджеті (2014-2020 рр. ─ Ред.) їх, звичайно, буде не менше. З цієї суми 1,2 млрд євро передбачено на двосторонню співпрацю з країнами Партнерства. Крім того, ще 600 млн євро призначатиметься на регіональну співпрацю з усіма країнами проекту. Тепер прийнято рішення про додаткові 150 млн євро на «Східне партнерство», ─ поінформував глава МЗС Польщі. Він додав, що після 2013 року ці кошти ще можна буде витрачати упродовж трьох років.

Радослав Сікорський зазначив, що у липні прийнято рішення про введення у дію фінансування пріоритетних напрямів цього проекту. Йдеться, зокрема, про дешеві позики для представників бізнесу, збільшення енергетичної ефективності України, курси для чиновників, культурну співпрацю.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua