"ЄС виробив нові правила про банківські капітали "

16 травня 2012

ПРАВИЛА ГРИ. «Які резерви мусять обовязково мати банки для власного захисту? Востаннє міністри фінансів 27 країн ЄС обговорювали це питання тут, у Брюсселі, впродовж 15 годин – і не ухвалили офіційного рішення. Британія вимагала більшого, ніж інші партнери, але у вівторок вона підкорилася більшості»,- повідомляє кореспондентка Євроньюз Одре Тільв.

Отже, міністри фінансів ЄС погодилися на більш суворі правила щодо банківських капіталів. Мета – проста: запобігти іншій фінансовій кризі. Британія вже кілька років сперечалася з іншими країнами ЄС про те, які заходи будуть найкращими для попередження кризи.

«Багато країн наголосили: необхідно звернути увагу на те, як рішення однієї країни позначаються на сусідніх країнах, як підвищення капіталу в одних країнах може призвести до зменшення кредитів в економіці сусідніх країн»,- заявив Мішель Барньє, Комісар ЄС з внутрішнього ринку.

Нині країни ЄС мають обговорити нові правила про банківський капітал з Європарламентом. У його підтримці не сумнівається Андерс Борґ, міністр фінансів Швеції:

«Я думаю, що євродепутати розуміють: або ми збільшуємо капітал банків, або витрачаємо гроші платників податків. Зробити вибір дуже легко – на користь більшого капіталу банків».

Планується, що нові правила наберуть чинності наступного року. Таким чином більше 8 тисяч європейських банків мають стати краще захищеними.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua