"Євген Положій презентуватиме свою книгу «Іловайськ» в українських містах"

7 жовтня 2015

Журналіст і письменник Євген Положій проводить серію презентацій свого роману «Іловайськ», яка вийшла у вересні у видавництві «Фоліо». Книга являє собою не документальний, а художній текст, написаний під враженням від спілкування з кількома десятками свідків іловайської трагедії. На Львівському форумі видавців «Іловайськ» отримав спеціальну відзнаку «Коронації слова» як найкраща книга про війну.

Наразі вже відбулися зустрічі з читачами, працівниками бібліотек та представниками ЗМІ в Києві, Львові, Тернополі, Луцьку, Житомирі та Івано-Франківську. Заплановані візити до Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси і повторні відвідини Києва та Львова. Найближча презентація відбудеться сьогодні в Сумах рідному місті автора.

Євген Положій розповів Cultprostir: «Ідея написати цю книгу прийшла під час розмови з пошукачем з Глухова Юрієм Коваленком. Він працює в місії «Чорний тюльпан» (місія займається розшуком і вивезенням тіл захисників України, загиблих на Донбасі, — прим. ред.). Якраз в жовтні минулого року він повернувся зі своєї першої поїздки з-під Іловайська, де вони «підняли» близько 150 тіл і останків наших бійців (в той же час МО говорило про всього 107 загиблих в Іловайському котлі). Він показав мені фото людям навіть зі здоровою психікою їх дивитися не рекомендовано... Я почав шукати зустрічей з бійцями, які там побували, записувати їх розповіді. Так і народився роман».

Cultprostir.ua



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua