"Євро-2012 для вболівальників, а не політиків"

Вадим БУЧА
18 травня 2012

Вадим БУЧА
для «Урядового кур’єра»

ПАРТНЕРСТВО. Як повідомив на урядовому брифінгу міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, за підсумками візиту глави уряду до Брюсселя та засідання Ради з питань співробітництва Україна—ЄС можна зробити кілька висновків.

Передусім міністр наголосив на тому, що Євросоюз схвально оцінює та готовий і надалі надавати необхідну підтримку зусиллям українського керівництва щодо впровадження політичних та соціально-економічних реформ. Також позитивну оцінку отримали новий Кримінально-процесуальний кодекс, закони про громадські об’єднання та про доступ до публічної інформації. ЄС підтверджує і готовність підписати та ратифікувати Угоду про асоціацію. «Водночас наголошується на необхідності вирішення питань щодо окремих резонансних кримінальних справ. З цього приводу було проведено відвертий та відкритий діалог», — зазначив Костянтин Грищенко.

Окрему увагу міністр акцентував на тому, що з боку ЄС підтверджено відсутність намірів щодо політичного бойкоту фінальної частини Євро-2012 в Україні. Він наголосив на тому, що футбол — для вболівальників, а не політиків. При цьому він заявив, що жодне питання, яким би складним воно не було, не може слугувати перешкодою для розвитку відносин з ЄС. Адже керівництво України завжди готове обговорювати будь-які проблеми і дослуховуватися до порад європейських колег. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua