"ЄВРО-2012: у Харкові розпочалися дні Голландії"

23 квiтня 2012

ДРУЖБА ЧЕРЕЗ ФУТБОЛ. Дні Голландії стартували 22 квітня в Харкові. У церемонії їх відкриття в одному з торговельних центрів міста взяли участь, зокрема, посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс, перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, заступник харківського міського голови Ігор Терехов.

Під час урочистого відкриття відбулося нагородження переможців та учасників всеукраїнського фотоконкурсу «Я в Голландії». Посол вручив харків'янам призи та пам'ятні подарунки.

Увечері в одному з харківських ресторанів пройшло квіткове шоу «Голландія - країна квітів». Його центральною подією став майстер-клас голландського флориста Міранди тер Воорде. Вона створювала різні композиції з голландських квітів.

У рамках Днів Голландії також відбувся турнір з гри в панну (вид вуличного футболу) і проходить фестиваль голландського кіно «Летючий голландець» (у кінотеатрі «Боммеръ»). Як зазначено на сайті кінотеатру, покази фільмів будуть проходити до 25 квітня.

Крім того, в рамках Днів Голландії пройдуть майстер-клас з голландським кулінарним уподобанням, презентація «Знайомтеся: голландський футбольний уболівальник» для харківських волонтерів, а також запустять брендований поїзд у метрополітені.

ДОВІДКОВО

Дні Голландії проходять в Харкові напередодні Євро-2012. Згідно з жеребкуванням, у Харкові всі три матчі групового етапу зіграє збірна Нідерландів: 9 червня на стадіоні «Металіст» відбудеться матч Нідерланди-Данія, 13 червня - Нідерланди-Німеччина і 17 червня - Нідерланди-Португалія.

«STATUS QUO» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua