"Євро-2012: зайвих квитків не передбачається"

Оксана ГОЛОВКО
11 травня 2012

ПЕРЕДЧУТТЯ. Останні 50 000 квитків на Євро-2012 надійшли в продаж 7 травня і, як прогнозують у місцевому оргкомітеті з підготовки до фінальної частини європейської першості, розійдуться вже за день-два. Щоправда, займаючи чергу біля кас «Донбас Арени», харківського «Металіста» чи у філії Укрсоцбанку (а саме там реалізують ваучери, які можна буде обміняти на омріяні перепустки на трибуни за тиждень до великого футболу), ви достеменно не знаєте на який з матчів, що відбудуться в Україні, пощастить втрапити. Правило про попит і пропозицію тут практично не діє. Придбати квитки першими зможуть власники абонементів на наступний сезон, причому не більше чотирьох в одні руки і лише на один матч у день. Покупець обов’язково має показати паспорт, а розраховуватися виключно гривнями. 

Директор турніру УЄФА Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський на прес-конференції, присвяченій останньому етапу продажу квитків, зокрема,  зазначив, що  уболівальники оплачують виключно вартість квитків, ніякої додаткової оплати за них бути не може.

Він також зазначив, що відсьогодні  УЄФА забирає  чотири українські стадіони в своє управління, а завтра стартує програма навчання для стюардів, волонтерів і співробітників служби безпеки стадіонів, які тренуватимуться безпосередньо на євроарені. 

До речі, на стадіони, де  проходитимуть  матчі Євро-2012, уболівальники не зможуть пройти з професійною фото- та відеоапаратурою, піротехнікою, лазерними указками, громіздкими сумками і великими транспарантами. Ця інформація міститься в нещодавно оприлюдненому  положенні про заборонені предмети і правила поведінки на аренах Євро-2012.

Крім того, на матч чемпіонату не можна пронести вибухівку, вогнепальну і холодну зброю, а також інші предмети, які можуть бути використані як зброя, аерозолі, займисті або токсичні речовини.

До заборонених предметів відносяться також парасольки, пляшки та інша скляна, металева або пластикова тара, алкогольні напої, стимулятори, наркотичні чи психотропні речовини. Фанати не можуть пройти з матеріалами, які містять расистську, ксенофобську, політичну чи релігійну пропаганду. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua