"Європа підтвердила «зелене світло»"

21 жовтня 2011

ІНТЕГРАЦІЯ. Україна та Європейський Союз узгодили основні параметри торговельної частини Угоди про асоціацію. Цю новину сповістили у Європарламенті комісар ЄС з питань торгівлі Карел Де Гухт та перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв.

«Це дає змогу технічно завершити переговори щодо Угоди про асоціацію, включно із зоною вільної торгівлі до кінця року», — додав Єврокомісар. Відповідно до торговельної частини Угоди про асоціацію, українські закони і стандарти стануть сумісними з європейськими торговельними правилами. Навіть законодавство України у сфері державних закупівель чи конкурентної політики буде вельми схоже на законодавство ЄС.

Реалізація угоди створить в Україні передбачуваний бізнес-клімат і залучить нові інвестиції, бо зона вільної торгівлі надасть більшої впевненості інвесторам, передає УНІАН. Рішення ж про підписання Угоди прийматимуть після фіналізації всіх супутніх документів.

Андрій Клюєв подякував європейській стороні за досягнення згоди у складні часи економічної кризи та внутрішніх реформ як в Україні, так і в Євросоюзі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua