"Європа в полоні арктичних морозів"

7 лютого 2012

ТРИВОЖНА ЗИМА. Температура повітря в Європі цими днями на 5-10 градусів нижча за норму. Мороз продовжує ставити рекорди. Найхолоднішою за всю історію країни назвали минулу ніч чеські синоптики. На заході Чехії температура сягнула 39 градусів нижче нуля. Жертвами холодів у Європі стали 360 людей. Найбільше страждає Україна: кількість загиблих сягнула 135. Понад дві тисячі потрапили до лікарень через переохолодження та обмороження.

У Польщі – мінус 24. За останній тиждень там від холоду загинули 62 людини. Бездомним роздають теплі речі та гарячу їжу.

Уряд Сербії запровадив у країні надзвичайний стан. Через сильні снігопади понад 11 тисяч людей залишилися без електроенергії, багато сіл опинилися відірваними від зовнішнього світу. Така ж ситуація у Боснії. До сіл на сході країни можуть дістатися лише гвинтокрили МНС. Людям привозять найнеобхідніші продукти та дитяче харчування.

У Болгарії розпочалася відлига. Сніг розтанув та прорвав дамбу на водосховищі. Вода повністю затопила село Бісер. Загинули щонайменше 9 людей.

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua