"Європа задоволена нашим зерном"

5 лютого 2013

АПК. Найбільший експорт зернових з України здійснюється до Євросоюзу. У 2012 році на ринок ЄС поставлено 7,7 мільйона тонн зерна на суму 1,9 мільярда доларів. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Минулий рік став успішним для України в плані закріплення на зовнішніх ринках. Тож ми не тільки гарантували продовольчу безпеку всередині держави, а й змогли закріпити статус надійного партнера. Вітчизняні зернові почали активно купувати європейські країни, які ще п’ять років тому сумнівалися в їх якості. У 2012 році ЄС придбав 7,7 мільйона тонн зерна на суму 1,9 мільярда доларів, ставши найбільшим імпортером українського збіжжя», — зазначив урядовець.

На другому місці за обсягом імпорту вітчизняного зерна перебуває Єгипет, який купив торік 5,5 мільйона тонн зерна на 1,4 мільярда доларів. На третьому — Саудівська Аравія, до якої експортовано 1,9 мільйона тонн збіжжя на суму 509 мільйонів доларів.

Що ж до соняшникової олії, то Україна продовжує посідати перше місце у світі за обсягами її продажу. Частка нашої держави на світовому ринку становить 50%, повідомляє прес-служба Мінагрополітики. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua