" Європарламент хоче бачити Україну в ЄС"

27 жовтня 2011

ЄВРОІНТЕГРАЦІЯ. Європарламент вважає за необхідне надати Україні перспективу членства в Євросоюзі, йдеться у резолюції, схваленій членами асамблеї на пленарному засіданні в четвер у Страсбурзі.

«Європарламент вважає, що поглиблення відносин між Україною і ЄС і факт надання Україні європейської перспективи мають велике значення у інтересах обох сторін», - говориться в документі.

У ньому заявлено про підтримку «європрагнень» України відповідно до статті 49 Угоди про ЄС, згідно з якою заявку на членство у співтоваристві може подати європейська держава, яка відповідає критеріям ЄС в сфері поваги демократичних принципів прав людини, основних свобод і верховенства закону.

У резолюції підкреслюється, що Європарламент вітає домовленість сторін про підписання всебічної угоди про вільну торгівлю між ЄС і Україною, вважаючи її «міцною основою» для можливого завершення переговорів щодо угоди про асоціацію ЄС-Україна.

Зміцнення верховенства закону і внутрішня реформа, зокрема, боротьба з корупцією, мають важливе значення не тільки для підписання і ратифікації угоди про асоціацію, а також поглиблення відносин між ЄС і Україною, але і для зміцнення демократії в Україні, - наголошується в резолюції.

Українська влада домагається того, щоб до угоди про асоціацію ЄС-Україна була включена фраза про «європейські перспективи» для України. Це означало б, що в разі досягнення Україною відповідності фундаментальним вимогам ЄС, країна має право подати заявку на членство в цій регіональній організації.

ICTV



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua