"Європейська Бізнес Асоціація підтримала урядову ініціативу щодо створення нової Екологічної інспекції"

17 серпня 2015

Уряд України отримав підримку бізнес-спільноти стосовно ініціативи ліквідації Державної екологічної інспекції України та створення замість неї якісно нового органу влади з новим кадровим складом. Лист з цього приводу надійшов до Кабінету Міністрів України від Європейської Бізнес Асоціації.

Як зазначили в Асоціації, неможливо реформувати структуру, яка за багато років фактично дискредитувала себе не лише в очах бізнесу, а й призвела у деяких випадках до зниження інвестиційної привабливості країни.

«Бізнес-спільнота сподівається, що новий державний орган, який створять замість існуючої Держекоінспекції, матиме дійсно нові якісні функції та повноваження, які базуватимуться на сучасній практиці, а новий кадровий склад такої структури формуватиметься прозоро за участю громадськості та бізнесу», – сказано у листі Асоціації.

В уряді у відповідь наголосили, що жодна реформа не відбудеться без контролю громадськості та бізнес-спільноти та запросили експертів Асоціації долучитися до процесу створення нового органу. Нова Екоінспекція, нагадують в Кабміні, відійде від каральних функцій до превентивної діяльності, що сприятиме зменшенню перевірок та підвищенню їх ефективності.

Прес-служба КМУ 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua