"Європейська стратегія «хоче» до Ялти"

10 червня 2016

«Ялтинська європейська стратегія — це чудовий майданчик для дискусій, достатньо цікавий і продуктивний, надзвичайно хороша традиція, дуже якісний і необхідний захід для нашої держави. Зараз він дуже символічний, оскільки ми всі хочемо, щоб один із наступних заходів відбувся в Ялті», — такими словами Прем’єр-міністр Володимир Гройсман розпочав учора зустріч із членами наглядової ради директорів YES.

Сторони обговорили питання діяльності уряду щодо проведення реформ в Україні, стан виконання мінських домовленостей, продовження санкцій щодо Росії. Зокрема Прем’єр поінформував присутніх, що уряд затвердив План пріоритетних дій до кінця 2016 року і що один зі стратегічних пріоритетів уряду — європейська та євроатлантична інтеграція, продовження взаємодії з Міжнародним валютним фондом.

Як цитує слова Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, у фокусі уваги уряду — завершення ратифікації Угоди про асоціацію, а також лібералізація візового режиму з ЄС для України. У цьому контексті Володимир Гройсман наголосив, що Україна виконала всі вимоги Плану дій щодо лібералізації візового режиму і що ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції у частині правосуддя дадуть змогу оновити судову систему.

Ця зустріч відбулася за участю голови наглядової ради YES екс-президента Польщі (1995—2005) Александра Квасьнєвського, колишнього президента Європейського парламенту (2002—2004) Пета Кокса, засновника YES, групи EastOne Віктора Пінчука.

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua