"Європейські інвестиції спрямують на дороги"

29 березня 2011

СПІВРОБІТНИЦТВО

25 березня відбулось відкриття постійного представництва Європейського інвестиційного банку в Україні. Це сприятиме подальшому розвитку відносин з ЄІБ для спільної підготовки та реалізації пріоритетних проектів у секторах енергетики та енергоефективності, транспортної та муніципальної інфраструктури.

Напередодні під головуванням заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюти та віце-президента Європейського інвестиційного банку Єви Шрайбер пройшов перший перегляд проектного портфеля ЄІБ в Україні. Також проведено спільну оцінку стану проектів по секторах, обговорено пріоритетні напрями подальшого співробітництва з ЄІБ та пропозиції щодо ініціювання нових проектів, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Анатолій Максюта підкреслив, що співробітництво з ЄІБ триває вже п'ятий рік поспіль, водночас саме в цьому році українська сторона розраховує вивести відносини з ЄІБ на якісно новий рівень шляхом укладення низки міжнародних угод з метою реалізації масштабних інфраструктурних проектів. Це дасть змогу привести до європейського рівня стан автомобільних доріг на підходах до міста Києва, підвищити надійність роботи атомних та гідроелектростанцій.
 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua