"Європейські лідери стурбовані виборами в Італії"

27 лютого 2013

ЄС. Європейські лідери висловили стурбованість щодо політичної нестабільності в Італії на тлі доволі несподіваних результатів загальних виборів. Жодна з головних політсил не отримала більшості у верхній палаті парламенту, ліво- та правоцентристи отримали майже однакову кількість голосів. Тож формування майбутнього коаліційного уряду може бути під загрозою.

«Нам потрібен стабільний уряд. Адже Італія – один з найважливіших членів Європейського Союзу. Італія входить до складу Великої Вісімки, це четверта економіка в ЄС, один зі стовпів єврозони. Те, що відбувається в Італії, вражає усіх нас», – каже голова Європарламенту Мартін Шульц.

«Італія відіграє центральну роль в успішному вирішенні європейської боргової кризи. Тому ми сподіваємося, що новий уряд і далі здійснюватиме політику консолідації та реформ», – розмірковує Ґідо Вестервелле, міністр закордонних справ Німеччини.

«Я сподіваюся, що пан Берсані здатен сформувати уряд, який стане дружнім партнером, і який прагне до європейського будівництва», – сподівається французький міністр економіки і фінансів П‘єр Московісі.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua