"Європейські проекти допоможуть дніпропетровським ОСББ"

Наталія БІЛОВИЦЬКА
20 лютого 2016

Жителі п’ятиповерхівки у Нікополі за адресою вул. Кольцова, 23 найближчим часом матимуть відремонтований і утеплений будинок. Тут полагодять покрівлю, міжпанельні шви, систему опалення, замінять вікна і двері. Де взяли на це кошти? ОСББ уклало грантову угоду загальним кошторисом понад 600 тисяч гривень. Позитивного рішення на свої відповідні заявки чекають і сподіваються на ремонти в березні ще три нікопольських ОСББ. 

А в Павлограді планують реалізувати 14 проектів, завдяки яким відремонтують дахи, замінять вікна та двері у під’їздах, а також утеплять будинки. За двома проектами фінансування вже затверджено, і ці ОСББ отримують перші транші. Ці активні жителі Нікополя та Павлограда взяли участь і перемогли у проекті ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який діє в Україні з 2008 року і розрахований до 2017-го. Загальний бюджет проекту — майже 24 мільйони євро, які мають піти на розвиток енергоефективності, охорони здоров’я, навколишнього середовища, водопостачання тощо. Зокрема Нікополь та Павлоград цього року отримають грант обсягом понад 60 тисяч доларів. ОСББ цих міст одержуватимуть кошти на ремонт, утеплення та підвищення енергоефективності своїх будинків протягом двох років.

Як повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віталій Литвин, у проекті ЄС та  ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» беруть участь також десять районів Дніпропетровщини, серед яких Царичанський, Нікопольський, Криворізький, Апостолівський та інші. У 40 селищних громадах ремонтуватимуть водогони вуличне освітлення, впроваджуватимуть енергоощадні технології. Здебільшого це стосується закладів освіти, культури, охорони здоров’я. Кожен район має освоїти по 40 тисяч доларів. Згідно з умовами проекту частину робіт фінансують західні партнери, решту — місцеві бюджети. Усього міста і райони Дніпропетровщини завдяки цій міжнародній допомозі на розвиток громад мають отримати майже півмільйона доларів США. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua