"Європейський газ — дешевший"

8 лютого 2013

ЕНЕРГОНЕЗАЛЕЖНІСТЬ. Україна планує в першому кварталі 2013 року почати поставки газу з Європи через територію Словаччини та Угорщини. Як передає УНІАН, про це журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

Він зазначив, що на даний момент переговори з організації таких поставок перебувають на завершальній стадії. «Зі Словаччиною є технічні питання, які ми узгоджуємо, а з Угорщиною у нас фактично всі питання вже вирішено», — зазначив міністр.

Відповідаючи на запитання, коли можуть початися поставки газу, він відповів: «Найближчим часом. Тривають переговори, вони вже на фініші. Ми розраховуємо на перший квартал». При цьому він також повідомив, що газ можуть купувати не лише через німецьку компанію RWE, а й через інші компанії.

Нагадаємо, з 1 листопада 2012 року «Нафтогаз України» купує газ у німецької компанії RWE й отримує його за реверсною схемою через Польщу. Цього року Україна планує імпортувати з Європи 5 мільярдів кубометрів газу і скоротити його закупівлі в Російській Федерації до 20 мільярдів кубометрів.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua