"Євросервіс на вокзалі"

Людмила ЩЕКУН
8 лютого 2013

ІНФРАСТРУКТУРА. Нещодавно на Сімферопольському залізничному вокзалі запрацював надземний пішохідний перехід та новий павільйон приміських кас. На будівництво об’єктів Придніпровська залізниця виділила 34 мільйони гривень. «Ми хочемо, щоб вокзал  був сучасним, європейським і став зручним для людей», — сказав на відкритті віце-прем’єр Ради міністрів Криму Валерій Пальчук.

Пішохідний перехід справді виявився зручним, адже окрім сходів, має чотири ескалатори. Про людей з обмеженими фізичними можливостями теж подбали, встановивши три панорамні ліфти. Усередині переходу є інформаційні табло, освітлення та камери відеоспостереження. Перехід з’єднав першу пасажирську платформу вокзалу з п’ятою і шостою, що призначена для приміських потягів. Саму платформу обладнали турнікетами, що зчитують інформацію із придбаного пасажиром квитка, який він тепер може придбати у новому павільйоні приміських кас.

Та на цьому вдосконалення залізничного вокзалу не закінчуються. За два роки він має перетворитися на транспортний комплекс із новим приміським автовокзалом та зручною автомобільною розв’язкою. За дорученням Президента України на реалізацію цього проекту буде виділено майже 160 мільйонів гривень. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua