"Євросоюз підтримає фінансово"

Катерина ЦАРЬОВА
21 лютого 2013

ІНТЕГРАЦІЯ

Завдяки підписанню на саміті Україна—ЄС довгоочікуваної угоди наша держава отримає кредит 600 мільйонів євро

Катерина ЦАРЬОВА
для «Урядового кур’єра»

Загалом, як розповів у ході урядового брифінгу міністр закордонних справ Леонід Кожара, 25 лютого у Брюсселі планується підписати та ухвалити чотири документи.

«Традиційно це спільна заява за результатами саміту, меморандум про підстави діалогу Україна — ЄС з питань бізнес-клімату, сьомий спільний звіт щодо виконання меморандуму між Україною і ЄС про взаєморозуміння зі співпраці в енергетичній галузі, кредитний договір та меморандум щодо виділення Україні макрофінансової допомоги Європейського Союзу. Йдеться про більш ніж 600 мільйонів євро. І головна мета надання кредиту — питання європейської інтеграції України», — акцентував міністр.

Він також зазначив, що блокування Верховної Ради стає на заваді підготовці саміту. Він мав на увазі подання урядом до парламенту пакета документів, необхідних для завершення першого етапу плану дій для лібералізації візового режиму. «Ми сподівалися, що до саміту цей пакет буде прийнято. Тому закликаємо парламентаріїв до відновлення роботи, як цього вимагає Конституція, закони і регламент, — сказав Леонід Кожара. — Тільки плідна робота Верховної Ради може позитивно вплинути на продовження реформ, необхідних українському народові, і для європейської інтеграції України та спрощення візового режиму».

За його словами, пакет документів у контексті виконання плану дій щодо лібералізації візового режиму містить три групи законодавчих актів. Перший щодо боротьби з корупцією — це закони, пов’язані з удосконаленням порядку конфіскації, проекти закону щодо запровадження поняття кримінальної відповідальності юридичних осіб, створення і функціонування органів, відповідальних за протидію корупції. Другий пакет стосується безпеки персональних даних, а третій включає законодавчі акти, які мають стосунок до боротьби з дискримінацією у всіх її виявах і формах.

Окрім цього, Леонід Кожара прокоментував зареєстрований позафракційним депутатом Левом Миримським у Верховній Раді законопроект про подвійне громадянство: «В Україні використовується абсолютно прийнятний європейський принцип невизнання подвійного громадянства. На жаль, не знаю цього законопроекту, але думаю, що Україна не повинна йти шляхом заохочення подвійного і множинного громадянства, оскільки це створює проблеми всім». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua