"Євросоюз шукає «вакцину» для економіки кількох країн"

16 травня 2012

КРИЗА ЄВРОЗОНИ. Економічну ситуацію в Іспанії, Португалії, Ірландії, Нідерландах і особливо в Греції обговорили міністри фінансів єврозони. Зустріч проходила у вирішальний для виживання спільної валюти момент, коли після грецьких виборів знову постало питання, чи загрожує зоні євро розкол.

Говорить міністр фінансів Люксембургу Люк Фріден:

«Греції – дуже сутужно, і ми не повинні диктувати ззовні, що цій країні слід робити. Але оскільки ми позичили Греції гроші, то, звичайно, вона мусить виконувати умови, про які ми домовилися. У нас угода не з тим чи іншим урядом, а з Грецькою Республікою!»

В Іспанії уряд Маріано Рахоя схвалив у п’ятницю вже другий план оздоровлення проблемного банківського сектора. Іспанський кабінет визнав, що всі попередні заходи були недостатніми.

 Пояснює міністр фінансів Іспанії Люїс де Гіндос:

«Щодо Іспанії я хотів би підкреслити, що ця країна вживає всіх адекватних і ефективних заходів. Це необхідно, аби повернутися до економічного зростання і стабілізації іспанської економіки».

«Греція, Іспанія, проблеми державного боргу і банків – аби вирішити ці питання, міністри фінансів єврозони після різних заходів попередження хвороби починають прописувати ліки»,- передає кореспондент Євроньюз у Брюсселі Шарль Саламе.

Copyright © 2012 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua