"Євросоюз сприяє реформуванню АПК"

11 лютого 2016

Європейський Союз і міжнародні партнери готові всебічно сприяти Міністерству аграрної політики та продовольства в реалізації єдиної комплексної стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій на період до 2020 року. Про це повідомив профільний міністр Олексій Павленко під час зустрічі із представниками Євросоюзу, які працюють в Україні.

«Наші європейські партнери високо оцінили спільну роботу українських і міжнародних експертів, результатом якої стало розроблення стратегії. Наступним етапом співпраці має стати реалізація спільного з ЄС проекту «Підтримка імплементації сільськогосподарської та продовольчої політики», — цитує слова урядовця прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

Реалізація спільного проекту розпочалася 1 лютого 2016 року. Основна його мета — посилення потенціалу Міністерства аграрної політики та продовольства щодо імплементації стратегії розвитку сільського господарства та сільських територій відповідно до зобов’язань України в межах Угоди про асоціацію та поглибленої всеосяжної зони вільної торгівлі.

За словами Олексія Павленка, стратегія являє собою дієву дорожню карту реформування аграрного сектору в Україні. Документ окреслює першочергові й довгострокові заходи та очікувані результати, а також містить деталізований план дій до виконання. Загальна мета стратегії — підвищення конкурентоспроможності сільського господарства й сприяння розвитку сільських територій на сталій основі відповідно до європейських і міжнародних стандартів. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua