"Єврозона увійшла в легку кризу"

11 травня 2012

ПРОГНОЗИ. На сьогоднішній день європейська економіка переживає легку рецесію, про що свідчать дані, які в п'ятницю, 11 травня, опублікувала Єврокомісія, передає ТСН з посиланням  на Deutsche Welle.

Як очікують фахівці з ЄС, цього року темпи економічного зростання продовжуватимуть скорочуватися. Зокрема, прогнозується мінус 0,3%. Але вже наступного року в Єврокомісії сподіваються на зростання в один відсоток.

«На горизонті з'явилися ознаки піднесення, але економічна ситуація залишається непевною. І надалі доводиться говорити про велику різницю в розвитку окремих країн», – сказав комісар ЄС з фінансових питань Оллі Рен.

До проблемних бюджетів відносяться навіть такі великі економіки як Іспанія та Франція. Згідно з прогнозами Єврокомісії, наступного року дефіцит бюджету в цих країнах не опуститься до позначки в 3%, як того вимагають маастрихтські критерії.

Дефіцит державного бюджету Іспанії 2013-го року складатиме 6,3% від ВВП, а Франції – 4,5%. Не зможуть дотриматися маастрихтських критеріїв і Нідерланди. Там дефіцит бюджету наступного року становитиме 4,6%.

Однак з'явилась надія й на покращення. Судячи з усього, боротьба 17 країн єврозони з державною заборгованістю поступово починає приносити успіхи. Бюджетний дефіцит усієї єврозони наступного року скоротиться до 2,9 відсотка після 3,2 відсотка, які зафіксовані цього року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua