"Юнацька олімпійська збірна України – третя в Європі"

1 серпня 2011

СПОРТ

Юні українські олімпійці за кількістю нагород посіли третє загальнокомандне місце на ХІ літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі

У турецькому місті Трабзоні завершився ХІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль. Як повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету, 53 юні олімпійці з України (1994-1997 рр. народження) змагалися у 6 з 9 видів спорту – легкій атлетиці (16), плаванні (12), дзюдо (12), спортивній гімнастиці (6), тенісі (4), велоспорті (3). Наші спортсмени не брали участі у змаганнях з ігрових видів спорту – футболі, баскетболі та волейболі, де склад команд-учасниць визначався за рейтингом відповідної вікової групи. 

У загальному заліку Україна посіла третє місце, здобувши 15 медалей різного гатунку, з яких вісім золотих, чотири срібні та три бронзові.

На X літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі, який проходив у 2009 році в місті Тампере (Фінляндія), наші спортсмени вибороли 13 медалей, з яких дві золоті, три срібні та вісім бронзових. Тоді наша команда посіла лише 12-е місце серед 49 країн-учасниць.

Відзначимо, що в різні роки учасниками та призерами цих престижних змагань були чотириразова олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова, чемпіон світу з дзюдо Георгій Зантарая, чемпіонка Європи зі спортивної гімнастики Дарія Згоба, чемпіонка Європи з легкої атлетики Єлизавета Бризгіна та багато інших нині титулованих спортсменів. 

ДОВІДКА «УК»

Європейські юнацькі олімпійські фестивалі (ЄЮОФ) – Олімпійські ігри для молоді, змагання найвищого європейського рівня, які проводяться під егідою Європейських Олімпійських Комітетів  (ЄОК) кожні щодва роки в неолімпійський рік – взимку та влітку протягом одного року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua