"Юнацька самооборона на висоті"

17 жовтня 2015

35 спортсменів делегувала Україна на чемпіонат світу із самбо-2015 серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат, поєдинки якого пройшли в Ризі. 24 самбісти повернулися зі столиці Латвії з медалями, з яких 6 — найвищої проби, 5 срібних і 13 — бронзових. За якістю і кількістю призових місць ми впевнено посіли друге командне місце, вкотре підтвердивши високий авторитет України на міжнародній арені.

Сергій Крівчач переміг росіянина у фіналі. Фото з сайту sambo.net.ua

Першим для нашої збірної стало  «золото» Сергія Крівчача з Харківщини  у ваговій категорії  до 81 кг серед юнаків. Як зазначив сам чемпіон, він відчував величезну відповідальність, адже у команді ще в перший день турніру сподівалися на медалі найвищої проби, однак  не вийшло.  Тож радий, що вдалося  реабілітуватися за товаришів.  «Перед сутичкою ми зідзвонювалися з батьком (мій тренер), і він давав мені пораду, як грамотно вести сутичку. Спасибі  йому, все вийшло. Фінальний поєдинок пройшов важко, суперник з Росії дуже складний. Але вдалося впоратися, тому все добре», — розповів хлопець офіційному сайтові Міжнародної федерації самбо.

А володар золотої медалі у категорії понад 100 кг серед юніорів Сергій Звєрєв (Дніпропетровська область), який підтримав почин свого тезки Сергія Крівчача, зауважив, що  у фіналах таких стартів слабких суперників не буває. Ось і йому попався дуже не простий, досвідчений, з яким уже зустрічалися  в головній сутичці на  чемпіонаті Європи. Відрадно, що як і на континентальній першості  наш спортсмен виявився сильнішим.

Золотий почин хлопців у заключний день змагань підхопили дівчата. Медалі найвищого гатунку  здобули зокрема  Анна Антикало у ваговій категорії до 75 кг і Анастасія Новикова  серед юніорок до 52 кг. Відзначилися й представники мужньої половини:  Віталій Шепель у вазі до 87 кг та юніор  Олексій Лисенко (вагова  категорія до 100 кг).

Ганна РОМАШКО
 для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua