"Юні олімпійці поїхали підкорювати Ліллегаммер"

11 лютого 2016

Завтра у норвезькому Ліллегаммері  стартують II зимові Юнацькі олімпійські ігри, в яких візьмуть участь і 23 юних українських спортсмени — напередодні їх урочисто проводжали в Києві. Напутні слова атлетам сказали міністр молоді та спорту Ігор Жданов, президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка,  заступник голови Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту, срібний  призер Олімпійських ігор в Сіднеї-2000 з плавання Денис Силантьєв та  перша медалістка незалежної України, бронзовий призер Олімпійських ігор в Ліллегаммері-1994 з біатлону Валентина Цербе.

Саме Денис Силантьєв та Валентина Цербе провели вже традиційну передачу прапора України юним атлетам. Його прийняли чемпіонка України серед юніорів з фігурного катання у танцях на льоду Анжеліка Юрченко та учасник дорослого Кубка Європи зі скелетону Владислав Гераскевич.

Загалом у Ліллегаммері  1100 атлетів віком від 14 до 18 років з 71 країни світу протягом 10 днів розіграють 70 комплектів нагород у традиційних п’ятнадцяти  зимових дисциплінах. Наші спортсмени будуть представлені у дев’яти з них: біатлоні, лижному двоборстві, фігурному катанні, санному спорті, стрибках на лижах з трампліна, лижних гонках, гірськолижному спорті, сноубордингу та скелетоні.

Наймолодший представник юнацької олімпійської збірної команди України фігурист Іван Шмуратко з Києва, якому наприкінці грудня виповнилось 14 років. Саме представників цього виду спорту найбільше з-поміж учасників збірної — 7 атлетів.

Особливістю команди зразка 2016 року є й те, що вперше в історії незалежної України представник скелетону виступатиме на Олімпійських іграх. Цього права удостоєно Владислава Гераскевича з Дніпропетровщини.

Найбільшу кількість атлетів до збірної делегували Харківська (6 ) та Львівська (5 ) області й місто Київ (5).

Юнацькі олімпійські ігри — це шанс для юних спортсменів на собі відчути олімпійський дух та підготуватись до випробувань на дорослих Іграх. Утім, слід зазначити, що за традицією рекорди на Юнацьких іграх не  фіксуватимуть. Це пов’язано з тим, щоб юні олімпійці не форсували свою підготовку, повідомляє прес-служба НОК.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua