" Ювілей загибелі «Титаніка»: Саутгемптон у жалобі"

11 квiтня 2012

ФАТАЛЬНИЙ РЕЙС. Британський Саутгемптон завмер у жалобі. У порту, звідки сто років тому «непотопний» «Титанік» вирушив у свій перший і останній рейс, вшановують пам’ять його загиблих пасажирів.

На поминальну церемонію зібралися 650 нащадків тих, для кого подорож на «кораблі мрії» стала останньою в житті. Трагедія «Титаніка» зачепила чи не кожну родину в Саутгемптоні. Третина з понад 1,5 тисячі загиблих були мешканцями міста. Більшість із них входили до складу екіпажу корабля і фактично не мали шансів врятуватися.

Сто років після катастрофи родичі загиблих спустили на воду вінки та квіти. Церемонію влаштували на тому ж причалі, звідки «Титанік» вирушив у фатальний рейс. У порту лунали мелодії, які, за свідченнями очевидців, грав оркестр, коли корабель ішов під воду. Барбара Корбен втратила у катастрофі двоюрідного дідуся. Жінка не стримує емоцій:

«Це дуже зворушливий момент для мене. Я рада, що змогла відвідати церемонію і розділити з присутніми біль нашої втрати».

У неділю за курсом «Титаніка» з Саутгемптона вирушив сучасний лайнер «Балморал». Він здійснить подорож до місця, де затонув «корабель мрії». У ніч з 14 на 15 квітня, рівно сто років після катастрофи, посеред Атлантичного океану загиблих на «Титаніку» вшанують кількагодинною панахидою.

Copyright © 2012 euronews

БІЛЬШЕ НА ЦЮ ТЕМУ: «Титанік»: століття трагедії (ретро-фото)



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua