"З 1 січня 2013 року українці не стоятимуть в чергах до БТІ"

11 вересня 2012

ІНІЦІАТИВА. Із набуттям чинності Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення та спрощення процедури державної реєстрації земельних ділянок та речових прав на нерухоме майно» буде створено Єдиний державний реєстр, а реєстрацією майна зможе займатись нотаріус, що дозволить українцям більше не стояти у черзі в БТІ, передає УНН.

«Новий порядок здійснення нерухомості це надзвичайно позитивна річ і якщо ми дійсно до цього підійдемо правильно, не буде ніякої плутанини. І якщо буде створено Єдиний державний реєстр, то це нам дійсно дасть змогу знати хто яке майно має. БТІ в свою чергу буде єдиним органом, який підпорядковуватиметься не міській адміністрації, а Мінюсту. І людям більше не потрібно буде ходити до БТІ і стояти там в чергах, адже який сенс – функціонуватиме електронний Реєстр», – сказав І.Лисов.

Так  після дарування чи купівлі-продажу нерухомого майна громадянам не доведеться звертатися до нотаріуса з необхідністю вносити відповідну угоду до реєстру правочинів, а згодом, отримавши витяг з цього реєстру, звертатися до БТІ, щоб зареєструвати права на це майно.

Оскільки з 1 січня 2013 року набудуть чинності чергові законодавчі зміни, які покладуть на нотаріусів функції держреєстратора прав на нерухоме майно, з початку наступного року громадяни зможуть реєструвати права на нерухоме майно безпосередньо у нотаріуса.

Крім того, урядовою постановою уточнено перелік документів, які подаються для проведення державної реєстрації прав власності на новозбудований чи реконструйований об’єкт нерухомого майна. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua