"З 15 січня Росія може припинити обслуговування «АероСвіту» через борги"

11 сiчня 2013

НЕБО. Росія має намір припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден компанії «АероСвіт» із 15 січня 2013 року, якщо український авіаперевізник не виплатить борг за надані послуги.

Про це говориться в повідомленні на сайті Федерального агентства повітряного транспорту Росії (Росавіації), передає УКРІНФОРМ.

«ФДУП «Державна корпорація з організації повітряного руху в Російській Федерації» може припинити аеронавігаційне обслуговування повітряних суден авіакомпанії «АероСвіт» із 15 січня 2013 року», – говориться в повідомленні.

У російському відомстві підкреслили, що протягом тривалого часу українська компанія була «хронічним неплатником аеронавігаційних зборів за обслуговування польотів у повітряному просторі Російської Федерації». Як стверджують у Росавіації, незважаючи на видані гарантії, авіакомпанія неодноразово зривала строки плати за аеронавігаційне обслуговування.

Останній раз Державна корпорація з організації повітряного руху в РФ відмовила в аеронавігаційному обслуговуванні літаків «АероСвіту» наприкінці грудня 2012 року. Тоді авіаперевізник зміг погасити прострочену заборгованість, але наразі знову накопичив її в сумі понад 1,5 млн доларів, стверджують у російському відомстві. «Авіакомпанія «АероСвіт» надала гарантії оплати простроченої заборгованості до 10 січня 2013 року. Ця обіцянка не була виконана», – говориться далі в повідомленні.

Проте, враховуючи нинішній період масових перевезень пасажирів і їх інтереси, «АероСвіту» дали час на сплату заборгованості до 15 січня. Якщо оплата не надійде, «з 00:00 МСК 15 січня 2013 року аеронавігаційне обслуговування повітряних суден ПАТ «Авіакомпанія «АероСвіт» у повітряному просторі Російської Федерації буде повністю припинене», – попередили в Росавіації, поклавши відповідальність за зрив перевезень і порушення прав пасажирів на «АероСвіт». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua