"З Дніпропетровська до Сімферополя за 5 годин"

Людмила ЩЕКУН
13 лютого 2013

ПЕРСПЕКТИВИ

Курортників улітку планують перевозити з вітерцем

Про те, що в Криму можуть з’явитися швидкісні потяги, розмови велися ще з минулої осені. А вже наприкінці січня цього року Придніпровська залізниця заявила про намір запустити чеські електропотяги, що курсуватимуть із Сімферополя до Харкова, Дніпропетровська та Донецька.  Водночас на сайті Укрзалізниці оприлюднили інформацію про можливий запуск  машин Крюківського вагонобудівельного заводу, які нещодавно вдало пройшли випробування.

Як повідомив прес-секретар  Придніпровської залізниці Ірина Козлова, на сьогодні для підприємства головною метою є впровадження швидкісного руху в кримському напрямку. Наразі вже розпочато масштабні роботи з підготовки залізничної інфраструктури. «Спеціалісти вивчили  результати тестування шляху Харків — Сімферополь — Дніпропетровськ, зроблені електропотягом Skoda «Інтерсіті +» для виявлення ділянок, які можуть зашкодити швидкісному руху. З урахуванням отриманих даних фахівці склали план робіт, бо треба модернізувати певні ділянки, усунути криві, які шкодитимуть швидкісному руху. Також треба буде вирішувати питання з платформами та моніторити електричні мережі»,  — повідомили у прес-службі. Так, до кінця травня цього року заплановано модернізувати 36,3 км шляху, де на окремих ділянках дороги зроблять капітальний ремонт, а також проведуть відновлювальні роботи. Зокрема, для прийому швидкісних поїздів відремонтують і обладнають 12 пасажирських платформ і 18 залізничних будівель.

Які ж все-таки поїзди, чеська Skoda або ж швидкісні електропотяги Крюківського заводу, доставлятимуть відпочивальників на кримські курорти, стане відомо лише в травні, коли затверджуватимуть новий графік руху. Достеменно відомо лише те, що ходити експреси будуть у денний час. Це буде досить зручно для любителів уїк-ендів. Адже виїхавши в суботу зранку з вищезгаданих міст, в обід того ж дня вже можна буде купатися в морі. А відпочивши добу, на вечір наступного дня повернутися додому.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua