"З Франції депортують радикальних ісламістів"

4 квiтня 2012

РАДИКАЛЬНА ЧИСТКА. Французька влада повідомила, що вислала з країни двох радикальних ісламістів та готує до депортації ще кількох. Їх затримали минулої п’ятниці під час рейду спецслужб. Поліція також вилучила в них зброю. Операцію здійснили усього за тиждень після похорону ісламіста Мохаммеда Мери, що здійснив серію убивств на півдні Франції.

«Ця справа немає нічого спільного з випадком Мери. Фігуранти цих двох справ не знали один одного. Члени угруповання «Forsane Alizza» не контактували з братами Мера. Справу «Forsane Alizza» розпочали на кілька місяців раніше», – розповів генпрокурор Франсуа Молан.

13-м із 19 затриманих висунули попередні звинувачення за заклики до впровадження законів шаріату в Франції та план викрадення судді-єврея.

«Це все так несподівано сталося. Лише через тиждень після випадку з Мерою, п’ятьох імамів назвали небезпечними для держави», – каже правник Жозеф Брехам.

Затримані під час рейдів екстремісти начебто тренувалися в таборах та лісах, збирали зброю та закликали до насильства та ненависті через свій інтернет-сайт. 

Copyright © 2012 euronews



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua