" З ким гатимуть "Динамо" і "Шахтар" у Лізі чемпіонів"

29 серпня 2015

Жеребкування в Монако визначило вісім груп кращих європейських команд, які  зроблять нашу футбольну осінь спекотною. Отож  у груповому турнірі Ліги чемпіонів УЄФА  зіграють:

Група А: ПСЖ, Реал (Мадрид), Шахтар (Донецьк), Мальме (Швеція)

Група B: ПСВ Ейндховен, Манчестер Юнайтед, ЦСКА, Вольфсбург

Група С:  Бенфіка, Атлетіко, Галатасарай, Астана

Група D:  Ювентус, Манчестер Сіті, Севілья, Боруссія

Група Е: Барселона, Байєр, Рома, БАТЕ

Група F: Баварія, Арсенал, Олімпіакос, Динамо (Загреб).

Група G: Челсі, Порту, Динамо (Київ),  Маккабі (Тель-Авів)

Група Н:  Зеніт, Валенсія, Ліон, Гент.

Перший тур групового етапу змагань відбудеться 15/16 вересня, заключний 6-й тур — 8/9 грудня. По дві кращі команди з групи вийдуть в плей-оф, де починаючи з 1/8 фіналу визначать найсильнішу команду Європи. Фінал Ліги чемпіонів сезону 2015/16 відбудеться 28 травня в Мілані.

Учора визначилися і суперники «Дніпра» у  груповому  раунді Ліги Європи. Підопічні Мирона Маркевича зіграють у групі  G з  італійським «Лаціо»,  французьким «Сент-Етьєном» і норвезьким «Русенборгом».

Матчі відбудуться 17 вересня,  1 і 22 жовтня,  5 і 26 листопада, 10 грудня. По дві кращі команди з кожної групи (24) плюс 8 володарів 3-х місць у груповому етапі більш престижної Ліги чемпіонів (усього — 32 команди) вийдуть у плей-оф, де починаючи з 1/16 фіналу визначатимуть переможця. Фінальний матч відбудеться у швейцарському Базелі.

Зазначимо, що  представникам нашої країни у єврокубках цієї осені доведеться також зіграти в  1/8 фіналу Кубка України.  Учора в  Києві відбулася процедура жеребкування, згідно з якою донецький «Шахтар» проведе два матчі проти «Тернополя», дніпропетровський «Дніпро» в Києві та Дніпропетровську зіграє з «Олімпіком», а володар трофея, київське «Динамо» — з «Оболонь-Бровар» у столичному дербі. Інші пари: Чорноморець — Ворскла, Зірка — Олександрія, Миколаїв — Волинь, Гірник — Сталь Д, Геліос — Зоря.

Згідно з регламентом змагань, переможці у всіх подальших стадіях, окрім фіналу, визначатимуться за сумою двох матчів. Базові дати для 1/8 фіналу — 23 вересня та 28 жовтня.

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра» 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua