"З музею Роттердама злодії вкрали картини Моне і Пікассо"

17 жовтня 2012

КРАДІЖКА РОКУ. У ніч на 16 жовтня з роттердамського музею Kunsthal вкрали сім картин.

Зокрема, викрадено картину Пабло Пікассо «Голова Арлекіна», дві роботи Клода Моне – «Міст Ватерлоо» і «Міст Чарінг-Крос», а також картину Анрі Матісса «Дівчинка, що читає», повідомляє AFP.

Крім того, було викрадено роботу британського художника Люсьєна Фрейда «Жінка із закритими очима», картину Поля Гогена «Жінка перед відкритим вікном» і «Автопортрет» голландського живописця кінця XIX століття Мейєра де Хаана.

Точна вартість украдених творів мистецтва не повідомляється, однак раніше вже зазначалося, що всі картини мають виняткову цінність.

За даними поліції, пограбування, яке було добре сплановане, сталося о третій годині ранку за місцевим часом. У музеї спрацювала сигналізація, однак коли співробітники охоронної служби і поліцейські прибули на місце злочину, грабіжники вже встигли втекти.

Крадіжка у Роттердамському музеї відноситься до найбільших, скоєних за останні кілька років. Останнє таке резонансне пограбування сталося у січні 2012 року, коли з Національної художньої галереї в Афінах винесли картину Пікассо і полотно Піта Мондріаана. 

УКРІНФОРМ



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua